Ankarspelspaket EW-500

by

Rea!

23 725 kr 21 353 kr

Ankarspel för 12 Volt. Paket innehållande ankarspel, manöverpanel DWR + 10m kabel, automatsäkring 60amp, 60 m ankarband, bordgenomföring och schackel.

Kategori:

Beskrivning

Fullständig kontroll
Lätt kompaktmodell, väger endast 19 kg! Ett ankarspel som underlättar ankringen maximalt för alla ombordvarande och är idealiskt vid ensamturer. Du sköter enkelt och smidigt ankringsprocessen från förarplatsen med hjälp av frikopplingsfunktionen. Med radiokontrollen (tillval) kan du justera din ankring exakt på centimetern (även från land), sträcka upp eller släppa ut.

Tyst, smidigt & kompakt
Drivmotorn är placerad i bandtrumman, vilket ger en tyst gång samt att den isoleras från yttre påverkan. Du behöver inte någon fallhöjd eller uppsamlings låda för bandet på grund av att linföraren styr upp bandet direkt på trumman vilket eliminerar trassel samt gör spelet utrymmessnålt.

Fördelar med band
Bandet är tillverkat av slitstarkt polyester och impregnerat mot vattenabsorbtion. Behagligt att handskas med. Dess brottgräns är hela 3 ton (starkare än en 8 mm kätting). Bandets breda yta ger en dämpande effekt i vattnet, vilket i sin tur ger en fjäderverkan vid ankring och förtöjning.

Mekanisk frikoppling
Helt mekanisk frikoppling utan elektronik. Kan med ett enkelt manuellt grepp frikoppla/låsa kopplingen på ankarspelet vid ett ev. Strömbortfall.

Strömsnålt
Tack vare drivningen, som har en 90% verkningsgrad (jämfört med en traditionell snäckväxel med endast halva verkningsgraden), har detta ankarspel mycket högre dragkraft i förhållande till motoreffekten, vilket gör ankarspelet extremt strömsnålt.

Automatstopp
Med automatstoppsfunktion stannar ankaret först i tvättläge för att skölja av ankaret om smuts har fastnat och går därefter i krypfart med starkt reducerad kraft till parkeringsläge, där det stannar automatiskt.

Digitalt räkneverk
Med det digitala räkneverket på DWR panelen kontrollerar du från förarplatsen att ankaret löper ut som det ska, och du ser hur många meter band som är ute när du kommer in till land. Även när du vinschar in ankaret så ser du på displayen när ankaret kommer upp mot båten och du kan göra dig beredd för avfärd, vilket ger en säkrare hantering.

Avancerad styrelektronik
Manöverpanel Tålig IP 67 klassad, skak &saltspray testad 20/+55 Användarspråk Svenska/Norska/Finska/Engelska.

Teknisk Data
vikt 19kg (inkl 60m band)
Bandlängd 60 meter
5 vinsch hastigheter , högsta hastighet 0.58m/s
Motor effekt 500w
Högsta dragkraft 500kg
Passar för båtar som väger upp till 15 ton

Paketet innehåller
Vinsch (Art. nr. 708)
Manöverpanel (Art. nr. 700)
Automatsäkring (Art. nr. 704)
Ankarband 60 m (Art. nr. 817)
Schakel (Art. nr. 816)Bordsgenomföring (Art. nr. 811)

Lämna ett svar